Vacuümtoiletten op Rock Werchter

Vacuümtoiletten, hoe werkt dat precies?

Hoe ga je ecologisch verantwoord met water om? Het is een steeds belangrijkere maatschappelijke vraag die zich ook op je evenemententerrein stelt. Vacuümtoiletten bieden een ecologisch alternatief voor de aloude toiletcabine.

Lees meer
winteronderhoud materialen

‘s Winters maken we tijd voor reparaties en innovaties

Als organisator van een evenement wil je elke bezoeker een comfortabel toiletbezoek garanderen. Dat is ‘s zomers zo, maar zeker ook op de kerstmarkten, cyclocross parcoursen, ijspistes en eindejaarsparty’s waar GSV toiletten voorziet. Daarom zijn onze chauffeurs en techniekers dezer dagen druk in de weer om al onze materialen aan een grondig nazicht te onderwerpen.

Lees meer
Gsv Winter

Onze festivalzomer begint al in de winter

Het festivalseizoen ligt een dikke maand achter ons. Dat wil niet zeggen dat GSV op de lauweren rust. Achter de schermen wordt enerzijds druk vooruitgeblikt naar de uitdagingen die de winterse events met zich meebrengen. Anderzijds sijpelen de eerste verschuivingen in de festivalagenda voor 2019 door. We kijken dus ook al verder dan de komende winter.

Lees meer
Toiletzone Dj Stage Voodoo Village

Duikt het party toilet steeds meer op in België?

Het grootste aantal evenementen per vierkante kilometer? Daarvoor moet je ‘s zomers in België zijn. Het muzikale aanbod blijft belangrijk, maar comfort en beleving hebben de laatste jaren erg aan belang gewonnen. Dat geldt ook voor de toiletzones van evenementen. Het comfort wordt verhoogd door onder andere na te denken over het indijken van wachttijden. Op het New Yorkse Governors Ball music festival gaan ze nog veel verder met de introductie van een heus party toilet. Onder andere Tomorrowland en Voodoo Village namen het idee al over. Welke festivals zullen volgen?

Lees meer
Toiletten Rock Werchter - vacuümtoiletten

Hoe ecologisch zijn de toiletten op jouw evenement?

De voorbije weken stonden de evenementenkalenders vol met festivals, kermissen, mosselfeesten … Vertier genoeg, maar heb je al eens nagedacht over de ecologische voetafdruk van al deze ‘minidorpen’? Organisatoren zijn al langer bezig met de recyclage van afval op het terrein en met het bewust omgaan met elektriciteit en water. Wij helpen ze een handje door reeds van bij het ontwerp van onze toiletten en handwassers waterbesparend te denken.

Lees meer
Toiletcontainer 2 ingangen met andersvalidentoilet

Kies voor rolstoeltoegankelijke toiletten

Rolstoelpodia zijn op de grote festivals al lange tijd ingeburgerd. Het spreekt voor zich dat mensen met een fysieke beperking ook optimaal de muziek mogen beleven. De weg naar deze podia en andere faciliteiten is evenwel niet altijd even makkelijk. Toch doen organisatoren zeer veel inspanningen om het ongemak op het hele festivalterrein voor de rolstoelgebruikers en hun begeleiding tot een minimum te beperken. 

Lees meer
Arendonk zingt & swingt 2018 Yves Van Gestel

Zo overleven wij de festivals

Afgelopen weekend was er al de recordeditie van Zingt & Swingt in onze voormalige thuisbasis Arendonk, en een weekend eerder waren we al present op een geslaagd Gladiolen in Olen. Het startschot voor de festivalzomer is dus al even gelost. Binnenkort schakelen we nog een versnelling hoger met onze aanwezigheid op meerdaagse muziekfestivals. Als je als feestvierder al eens een checklist hanteert, dan doen wij dat zeker.

Lees meer
Aanvoer en afvoer Toiletcontainer

Hoe sluit je onze toiletcontainers aan?

Comfortabele, nette toiletten aanbieden tijdens je evenement is vandaag eerder regel dan uitzondering. Steeds vaker plaatsen organisatoren een toiletcontainer om de bezoeker kwalitatief sanitair te garanderen. Hoe een toiletcontainer met aan- en afvoer precies werkt, kon je al eerder op onze website lezen. Maar hoe sluit je ze aan?

Lees meer
Toiletcontainer 2 Ingangen Aansluitingen Gsv Verhuur

Een toiletcontainer met aan- en afvoer, hoe werkt dat?

Organiseer je een groot of eerder kleinschalig evenement tijdens de zomermaanden? Dan hoeven we je vast niet te vertellen hoeveel voorbereidend werk dat achter de schermen vergt. Een belangrijke zorg is een vlot functionerende toiletzone tijdens je evenement. Welke voorzieningen tref je zelf wanneer je een toiletcontainer plaatst? En welke kunnen wij voor je aanleveren?

Lees meer
Even aanschuiven aan de toiletten - toiletcabine

Beperk ergernis met propere unisex toiletzones

Het duurt nog even voor het festivalseizoen zich op gang trekt. Toch denk je als organisator nu al na over 2 belangrijke bezorgdheden van bezoekers: in quasi alle ‘ergernissenlijstjes’ komen lange wachtrijen en vieze toiletten als heikele punten naar voor.
 

Lees meer
Archief