De voorbije weken stonden de evenementenkalenders vol met festivals, kermissen, mosselfeesten … Vertier genoeg, maar heb je al eens nagedacht over de ecologische voetafdruk van al deze ‘minidorpen’? Organisatoren zijn al langer bezig met de recyclage van afval op het terrein en met het bewust omgaan met elektriciteit en water. Wij helpen ze een handje door reeds van bij het ontwerp van onze toiletten en handwassers waterbesparend te denken.

Toiletten Rock Werchter - vacuümtoiletten

Met een verbruik van 20 liter water per 750 toiletbezoeken is de traditionele toiletcabine nog altijd de meest ecologische optie. Is de limiet bereikt, dan zuigt ons service-team de cabine leeg. Het product dat we gebruiken om de geur weg te nemen, is biologisch afbreekbaar.

Graag meer luxe?

Wil je je bezoeker iets meer comfort bezorgen? Naargelang de capaciteit van je evenement, kan je naar vacuümtoiletten of het PleesToilet Eco250 grijpen. Dat laatste is bijzonder geschikt voor kleinschalige feesten. Dankzij het waterreservoir kan het een feest tot 250 personen per avond aan. 

Het vacuümtoilet biedt de festivalbezoeker quasi dezelfde beleving als thuis. Dankzij het waterbesparende spoelsysteem van het vacuümtoilet is minder dan 1 liter water per toiletbezoek vereist, waar een traditioneel zittoilet 8 liter vraagt. Momenteel zijn de vacüumtoiletten enkel inzetbaar op grotere evenementen.

Zuinig je handen wassen

Aan de wastafel waar je na een toiletbezoek de handen wast, vloeit vaak meer water weg dan strikt noodzakelijk is. Om die reden zijn onze handwassers voorzien van waterbesparende kraantjes. Je drukt de kraantjes aan, waarna ze precies genoeg water aanleveren om weer met propere handen terug het terrein op te kunnen gaan.

Wens je de ecologsiche voetafdruk van het sanitair op  je evenement verkleinen? We helpen je graag verder.

Mobiele wasbak 8 kraantjes