Het grootste aantal evenementen per vierkante kilometer? Daarvoor moet je ‘s zomers in België zijn. Het muzikale aanbod blijft belangrijk, maar comfort en beleving hebben de laatste jaren erg aan belang gewonnen. Dat geldt ook voor de toiletzones van evenementen. Het comfort wordt verhoogd door onder andere na te denken over het indijken van wachttijden. Op het New Yorkse Governors Ball music festival gaan ze nog veel verder met de introductie van een heus party toilet. Onder andere Tomorrowland en Voodoo Village namen het idee al over. Welke festivals zullen volgen.

We zagen het onlangs op YouTube passeren: Governors Ball ging drie seizoenen geleden in zee met de performers van Improv Everywhere om de feestvierders een toiletbezoek te bezorgen dat ze niet snel zullen vergeten.

Binnen één welbepaalde toiletzone op het festivalterrein bouwden ze een gekende toiletcabine om. Wie de toiletdeur opent, moet opzij voor een heuse mariachi muziekgroep, een gospelkoor of een fanfare. Een verborgen camera registreert alles, wat hele leuke reacties oplevert:

De Verenigde Staten hebben de reputatie met alle trends één of twee seizoenen voorop te lopen. Niet toevallig pikten de organisatoren van Tomorrowland het idee snel op: DJ Afrojack zorgde in 2017 voor een primeur met een verrassingsoptreden in de toiletzone van het dancefestival. Het meer kleinschalige Voodoo Village in Humbeek plaatste zelfs een permanent DJ-podium in de door ons uitgetekende toiletzone (zie foto).

Uiteraard hoef je het als organisator zo bont niet te maken, en blijft comfort voor de toiletbezoeker het allerbelangrijkste. Daarvoor voorzien we extra services of zelfs een heuse permanentiedienst. Toch denken wij graag mee hoe die fameuze ‘beleving’ op jouw evenement een toffe invulling kan krijgen.

Toiletzone Dj Stage Voodoo Village