Rock Werchter Toiletzone3 Toiletcontainer

Onze vacuümtoiletten zitten al een tijdje in de lift. Ze bieden een ecologisch alternatief voor de aloude toiletcabine, en dus kiezen steeds meer organisatoren ervoor. Afgelopen winter legden we ons toe op het bouwen van een nieuw vacuümconcept in de vorm van toiletcontainers. Die bieden hetzelfde comfort en kwaliteit, maar zijn veel gemakkelijker inzetbaar.

Wij geloven zeer sterk in het systeem van vacuümtoiletten: met minder dan 1 liter water zijn ze de toekomst op het gebied van sanitaire voorzieningen op evenementen. Vooral op terreinen waar er onvoldoende toe- en afvoermogelijkheden zijn, biedt het systeem voordelen. Door de toiletten in containervorm te bouwen, besparen we bovendien tijd bij de op- en afbouw, wat het systeem toegankelijker maakt voor meer events.

We bouwden de nieuwe containers met vacuümtoiletten in onze eigen werkplaats. Zo kunnen we de beste kwaliteit garanderen. Vermits het om een elektronisch gestuurd systeem gaat is er tijdens het event permantie van onze technische crew vereist die bij problemen kunnen bijsturen. Het vacuümsysteem is vooral inzetbaar in grotere aantallen, op termijn hopen we het ook toepasbaar te maken voor kleinere events.

Rock Werchter Toiletzone 3 Avond

Monitoring

Uniek in de markt is dat ons vacuümsysteem voorzien is van sensoren die ons in staat stellen alles te monitoren. Bij verstoppingen krijgen we meteen een melding en kunnen we snel ingrijpen.

Via deze sensoren kunnen we ook het aantal toiletbeurten meten. Dit festivalseizoen stonden we voor de vijfde keer met onze vacuümtoiletten op Rock Werchter. Voorheen kon je ons vinden aan de North West Walls, dit jaar verhuisden we naar een grotere toiletzone links van de hoofdingang. We registreerden daar maar liefst 110 000 toiletbezoeken. Op piekuren kregen we meer dan 2500 bezoekers over de vloer. 

Afgelopen weekend kon je onze containers spotten op Dreamville, de camping van Tomorrowland. De komende weken kan je ze  testen op We can Dance festival of Pukkelpop.