Festival toilet met open deur

Steeds meer bezoekers nemen propere toiletten en douches mee in hun overweging om voor jouw festival te kiezen. Dat blijkt deze maand uit een poll op Festileaks, een populaire site die je het hele jaar door warm maakt met geruchten en festivalaankondigingen. De vaststelling van Festileaks is niet zo gek, als je bedenkt welke zichtbare en minder zichtbare viezigheid zich kan nestelen in openbare toiletten.

Hoe houden wij onze producten proper?

Nette toiletten en douches afleveren is essentieel voor onze dienstverlening. Als je evenement 1 dag duurt, leveren wij voldoende toiletten voor het aantal bezoekers dat verwacht wordt. In principe is een tussentijdse ledigingsbeurt niet nodig.

Bij meerdaagse festivals steken we graag een tandje bij. De toiletten worden op regelmatige basis geledigd, en - in overleg met jou - ‘s nachts uitgestoomd zodat de ergste bacteriën geen overlevingskans meer hebben.

Wij breiden desgewenst onze service uit door handzeep, handdoekjes en aangepast toiletpapier te voorzien. Wil je jezelf tijdens het evenement helemaal ‘ontzorgen’ van het toiletgebeuren? Dan kan je ons Clean Team inschakelen.

Wat kan de bezoeker doen?

De festivalganger kan er zelf voor zorgen dat de hygiëne in de toiletten lang bewaard blijft, al vraagt dat een gedragsverandering bij sommigen. Dit heb je als organisatie dus niet onder controle. Toch zetten we graag een paar schijnbaar evidente ‘toiletgewoontes’ op een rijtje.

  • Handen wassen: studies tonen wereldwijd aan dat maar 60% van alle vrouwen en zelfs maar 30% van alle mannen het naar behoren doet. Wie zijn handen voor en na de toiletbeurt wast, verspreidt een pak minder bacteriën.
  • Spoel onze toiletten altijd door, zeker als je voorganger dat niet gedaan heeft. Stilstaand water is immers de ideale broeihaard voor bacteriën. Meng je dat met urine, dan ontstaat er een wel erg ongezonde walm.
  • Gebruik voor het doorspoelen en het verlaten van het toilet zo weinig mogelijk je handen. Knoppen die met ongewassen handen worden aangeraakt, zijn nog grotere verspreiders van bacteriën dan het toilet zelf.
  • WC-papier gebruiken om de toiletbril schoon te maken voor je gaat zitten: een goed idee. Bedek je de volledige bril met laagjes WC-papier, dan kunnen de bacteriën zich daarin nestelen. Dat laatste doe je dus beter niet.
  • Gebruik je smartphone niet op het toilet. Velen vinden het gezellig om nog even social media of een nieuwssite te checken vooraleer het toiletbezoek afgelopen is. Slechts weinigen desinfecteren hun gsm nadien. Bedenkelijk, toch?

Zorgen dat alle bezoekers het juiste ‘toiletgedrag’ vertonen, is alles behalve eenvoudig. Als organisator kan je ze wel voldoende mogelijkheden binnen je toiletzone(s) bieden om het proper te houden. Doe je dat graag in samenwerking met ons? Contacteer ons