Aanvoer en afvoer Toiletcontainer

Is afvoeren naar de riolering binnenkort verleden tijd?

Ruim 200 jaar al vloeit onze ontlasting via het toilet naar het riool. Als het van Bill Gates afhangt, komt daar binnenkort voorgoed verandering in. Het futuristische toilet dat de medeoprichter van Microsoft onlangs voorstelde, focust zowel op waterbesparing als op verbeterde hygiëne. Dat laatste lijkt evident. Toch heeft één derde van de wereldbevolking geen toegang tot een proper toilet.

Het prototype dat op de allereerste ‘Toilet-Expo’ in Peking te bewonderen was, is het resultaat van zeven jaar onderzoek door acht universiteiten uit de hele wereld. Ze kregen hiervoor steun van de Bill & Melinda Gates Foundation.  

De wc van de toekomst combineert enkele belangrijke voordelen. Het is een hygiënisch toilet dat weinig of geen water verbruikt, veilig en betaalbaar is en ontlasting in energie, schoon water of voedingsstoffen kan omzetten. Eens de stap naar massaproductie is gezet, verwacht Bill Gates dat de markt voor dit soort wc-potten tegen 2030 een waarde heeft van meer dan 6 miljard dollar.

Dit waterloze toilet functioneert zonder aangesloten te zijn op een riool. Dat geeft niet alleen een praktisch voordeel. Mensen worden minder ziek door uitwerpselen die in de natuur terechtkomen en het water besmetten met bacteriën.


Ook op evenementen?

In totaal toonden zo’n twintig bedrijven en academische instellingen in Peking hun nieuwste producten voor het kleinste kamertje, van zelfstandige toiletten tot kleinschalige afvalverwerkings­installaties. Allemaal zijn het toiletten die weinig of geen water gebruiken, en ontworpen zijn om ziekteverwekkers te doden of om menselijke ontlasting of afval om te zetten in kunstmest.

De vraag is of je die nieuwe technologieën ook eenvoudig op een evenemententerrein zal kunnen toepassen. Op dat antwoord blijft het waarschijnlijk nog even wachten. Toch kan je niet voorbij gaan aan waterbesparend denken op je evenement. In ons gamma vind je toiletten en handenwassers die het waterverbruik tot een minimum beperken.

Wil je de bezoeker een waterbesparend toilet aanbieden, waarbij het comfort dat van thuis benadert? Dan is het vacuümtoilet een aanrader. Met minder dan 1 liter water per spoelbeurt is het erg zuinig.