Elke 19 november brengen de Verenigde Naties onder de noemer Wereld Toilet Dag het gebrek aan toegang tot een hygiënisch toilet onder de aandacht. Liefst 1/3 van de wereldbevolking verkeert in dat geval, met allerlei gezondheidsproblemen als gevolg. In de rand van Wereld Toilet Dag komen fabrikanten ook graag met innovaties op de proppen. Zeer bijzonder is het ‘Health Check Toilet’.

 

Bloo, vooral bekend als fabrikant van schoonmaakmiddelen voor het toilet, huurde de bekende futuroloog James Wallman in. Hij gaf ter ere van Wereld Toilet Dag een toekomstvisie voor het toilet en als hij het bij het rechte eind heeft gaat er nogal wat gebeuren in het kleinste kamertje.

Vacuümtoiletten op Rock Werchter

Onze vacuümtoiletten bevatten vandaag al sensoren die ons in staat stellen op grote events het aantal toiletbeurten te meten, of om snel in te grijpen bij verstoppingen. In de toekomst zouden volgens Wallman in elk toilet diverse sensoren worden ingebouwd waarmee de achtergelaten ‘boodschap’ direct kan worden geanalyseerd. 

Een vitaminetekort, aanwijzingen voor diabetes of andere dieetsuggesties verschijnen direct op het scherm dat in de achterwand van het toilet wordt geïntegreerd. 

Meer nog: ook de toiletbril wordt omgevormd tot een andere dimensie in gezondheidschecks. Hartslag, bloeddruk en temperatuur worden direct even gemeten. Je toilet wordt dus je nieuwe dokter! 

Ook in mobiele toiletten?

Vandaag moeten we het zogenoemde ‘Health Check Toilet’ nog met een korrel zout nemen. We denken dat je voor een accurate diagnose nog steeds bij je huisarts zal moeten langsgaan. Zal het toilet binnen 30 jaar hygiënischer zijn? Voorlopig blijven we best werken aan goede toiletgewoontes, om het aantal schadelijke bacteriën tot een minimum te beperken.

Wij zijn ook zeer benieuwd of die revolutionaire ideeën ook in mobiele toiletten kunnen toegepast worden. Wie weet vertelt het festivaltoilet van de toekomst je wel dat je nét dat ene glaasje teveel op hebt? 

Vooraleer het ‘Health Check Toilet’ de nieuwe norm is, willen wij vooral blijven garant staan voor een straffe service. Benieuwd wat we voor jouw evenement kunnen betekenen? Contacteer ons