De netheid van je toiletten bepalen mee de uitstraling van je evenement. Je benadert er liefst het comfort van thuis. Berichten over ‘remsporen’ of een vieze toiletborstel kunnen écht niet. Zulke verhalen zijn overigens helemaal verleden tijd als het van de Amerikaanse onderzoekers van de Pennsylvania State University afhangt. Hun spray ‘Less’ brengt een hyperglad laagje op de binnenkant van de toiletpot aan, zodat uitwerpselen niet langer kunnen blijven plakken. En dat is lang niet het enige voordeel.

Dankzij de revolutionaire spray moet je dus nooit meer achterna poetsen met de sowieso niet al te frisse toiletborstel die je vaak tegenkomt. Testen tonen aan dat het aangebrachte hyperglad laagje of coating tot 50 plasbeurten kan doorstaan. Daarna zou een Clean Team in actie moeten komen met de spray om het laagje te verversen

 

Toiletten Pukkelpop

Minder waterverspilling

Minder achterna spoelen betekent minder schoon water verspillen. Met gemiddeld 30 liter schoon water per dag is de Belg een flinke leerling. Wereldwijd bedraagt de verspilling 114 liter per dag. 

De onderzoekers maken zich sterk dat er dankzij hun uitvinding tot 90 % water bespaard wordt bij het doorspoelen van een toilet. Elke millimeter van het gesprayde product zou zo in een standaard toilet tot 1000 liter water kunnen besparen.

Minder gezondheidsproblemen

De gewoontes van de gebruiker bepalen mee de netheid van het toilet. Hoe proper de toiletten op je festival blijven, heb je als organisator dus maar ten dele in de hand.

Blijft er toch een ‘remspoor’ achter, dan bieden die uitwerpselen onderdak aan grote hoeveelheden bacteriën, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. De spray ‘Less’ lost dit op door talloze, miniscule nanohaartjes aan het gesprayde oppervlak te bevestigen, die het in combinatie met silicone-olie hyperglad maken.

Nog niet te koop

Wat nog niet helemaal duidelijk is: de impact op lange termijn van ‘Less’ op het doorgespoelde water. Daarom is de spray nog niet in de handel te verkrijgen.

Hoe dan ook lijkt het een kwestie van tijd vooraleer ‘Less’ een onmisbaar product in onze sector wordt. Tot het zover is, zetten wij in op onze gekende service en permanentie.